Service Management

Workflow

Bewaak het juiste en tijdige verloop van de beheerprocessen en garandeer de kwaliteit van uw IT-dienstverlening. Met Gensys kan dat, omdat beheerwerkzaamheden worden bestuurd door regels en structuur. Ofwel, Gensys is een workflow-oplossing. Maak IT-beheer planbaar en beheersbaar door o.a. inzicht in de actuele workload, de planbare ruimte en de vastlegging van repeterende taken in de ‘event calendar’.

Kwaliteit door workflows en procedures

Bewaak het juiste en tijdige verloop van de beheerprocessen. Gensys bestuurt beheerwerkzaamheden door regels en structuur, anders gezegd door workflows. Een voorbeeld, de SLA stuurt en bewaakt de behandeling van monitormeldingen en tickets. Ander voorbeeld, een verzameling taken, ad-hoc of vooraf samengesteld, kan worden gebundeld tot een procedure met haar afhankelijkheden. Gensys komt in actie als de werkzaamheden niet volgens standaarden, kpi’s en werkwijzen worden verricht.

Inzicht in workload, sturen op workload

Krijg inzicht in de planbare ruimte per dag, week of maand voor korte termijn taken en voor langer lopende projecten. IT-medewerkers registreren activiteiten en uren en als taken zijn gepland, heeft u inzicht in de actuele werkvoorraad. U ziet direct wie welke taken heeft en wanneer die uitgevoerd moeten zijn. Vraag op elk moment de ‘estimated workload’ op waarbij per kennisgebied rekening wordt gehouden met de prioriteit van de werkzaamheden en de beschikbare resources.

Plan en bewaak repeterende werkzaamheden

IT-beheer bestaat voor een belangrijk deel uit steeds terugkerende werkzaamheden. Zeker als u een service provider bent, verliest u snel het overzicht. Leg repeterende taken vast in de ‘event calendar’, waardoor medewerkers op het juiste moment en met de juiste informatie worden aangestuurd. Ook afgesproken maintenance windows worden zo automatisch gezet.

Gensys met eigen ogen zien?

Met eigen ogen zien hoe Gensys werkt?
Een demo is binnen 1 minuut geregeld!